Imate 0 proizvoda u košarici
VAŠA KOŠARICA
0,00 kn
0,00 kn

Upute za pripremanje dokumenata za tisak

 

UPUTE ZA PRIPREMANJE DOKUMENATA ZA TISAK 

photoshop-logo 

 Adobe Photoshop

InDesign-logo-300x300

 Adobe InDesign

illustrator_logo

 Adobe Illustrator

Adobe_Acrobat_X_icon

 Adobe Acrobat Proffesional

1. Otvaranje novog dokumenta

2. Spremanje dokumenta

 

1. Otvaranje novog dokumenta

2. Spremanje dokumenta

3. Izrada PDF-a

4. Pakiranje dokumenta

1. Otvaranje novog dokumenta

2. Pretvaranje tekstova u krivulje

3. Spremanje dokumenta

 

 1. Izrada PDF dokumenta pomoću 
     softwarea Adobe Acrobat Professional

 

 

 

SAMOSTALNO IZRADITE GRAFIČKU PRIPREMU 

Za sve koji žele samostalno izrađivati grafičku pripremu, ovdje mogu pronaći upute za rad u jednom od Adobe programa. Upute se odnose na tehnološki aspekt grafičke pripreme, tj. kako pravilno odrediti postavke u Photoshopu, Illustratoru ili InDesignu da bi vaše datoteke bile korektno pripremljene za tisak.

 

Koji program će te koristiti ovisi o tome koju vrstu materijala pripremate. Tako Illustrator ili Photoshop možete koristiti, npr. za vizitke, letke, plakate ili mape, ali ti programi nisu najbolja opcija za pripremu brošura ili kataloga koje imaju veći opseg stranica. Tada se koristi InDesign koji je idealan za izradu priprema kao što su brošure, katalozi, knjige i dr. Međutim, da bi koristili InDesign i u njemu objedinili tekstove i fotografije, te iste fotografije je prethodno potrebno urediti u Photoshopu.

 

U meniju u tabu Podrška nalaze se predlošci koje smo pripremili za vas za sve proizvode koje se nalaze na Supertisak.hr internetskoj stranici. Poslužite se predlošcima kako bi što jednostavnije kreirali dizajne svojih promotivnih materijala.

 

Upute za izradu PDF-a se odnose na one koji posjeduju software Adobe Acrobat Professional. U tom slučaju se PDF datoteke mogu izraditi i iz drugih programa poput Windows Publishera ili Worda.

 

U slučaju da ne posjedujete Adobe Acrobat Proffesional, za pretvaranje dokumenata u PDF možete koristiti i neki od besplatnih programa kao što je, npr. Primo PDF. Pri tom morate paziti na pravilne postavke (rezolucija, napust, cmyk, margine itd.), koje zahtijeva tisak, kako bi vaši dokumenti bili otisnuti u maksimalnoj kvaliteti.